Vitaliteit

Ik help je graag om veerkrachtiger in het leven te staan. Of het nu gaat om lastige keuzes leren maken, minder last van piekeren, leren voor jezelf op te komen of als je last hebt van teveel drukte in je hoofd of aan je hoofd, alles draait om veerkracht.
Hoe zorg je dat je weer terugveert naar een rustiger modus?

Leefstijl

Weet je niet meer hoe je fitter kunt worden, zonder (crash)dieten, jezelf afpijgeren in de sportschool of lukt het gewoon niet om goed voor jezelf te zorgen?
Graag begeleid ik je naar een gezondere leefstijl, zonder veel gedoe. Want gedoe, dat ken je waarschijnlijk al.

Hoe dan?

Niets mooier dan me veel manieren eigen maken, zodat ik jou goed kan begeleiden. Ik werk o.a. met ACT, Voice Dialogue, Systemisch Werk, 'gewoon' ademen, en diverse algemene coachmethodieken. Maar bovenal zet ik mezelf in om jou te begeleiden. Daarom deze 'Over mij' pagina, dan kun jij mij alvast een beetje leren kennen.

Ik

hakte ik de knoop door! Ik haalde al veel te lang geen plezier meer uit mijn bedrijf in de kinderopvang, werd er bijna depri van en nam de stap het te gaan verkopen. Het duurde nog 3 jaar voordat dat rond was maar toen had ik eindelijk de ruimte om te ontdekken wat mij wel plezier zou geven in mijn werkend bestaan!

Maar dat liep even anders… Zo energiek als ik altijd was geweest, zo moe werd ik nu. Ken je dat, dat wanneer je eindelijk vakantie hebt je opeens ziek wordt of alleen maar wil liggen en niet vooruit te branden bent? Terwijl je je er zo op had verheugd! Dat had ik dus nu.

Ik was mijn bed niet uit te branden en had geen zin meer om te sporten, te koken of gezellige avondjes weg te gaan naar vrienden. Terwijl ik daar juist altijd heel veel plezier in heb gehad. Door die vermoeidheid ging ik vroeg naar bed, maar dan werd ik midden in de nacht weer wakker om vervolgens in de middag mijn ogen niet meer open kunnen houden. Dit was niet hoe ik het me had voorgesteld!

Uiteraard wilde ik mijn oude energieniveau weer terug en ging dus op zoek naar hoe ik dat op een natuurlijke manier kon realiseren.

Ik probeerde eerst mijn gebrek aan energie te ontkennen, want dit past toch niet bij mij?

Ik moet gewoon een beetje vroeger gaan slapen, dat helpt vast wel.

En bleef mijn dingen doen, zoals ik altijd deed: op de hoogste mogelijke versnelling!

Mijn vermoeidheid ging natuurlijk niet zomaar weg.

Er volgde een zoektocht op gebied van mijn voeding, beweging, ontspanning, want dat eeuwige moeten van mezelf, een tandje minder, dat zou misschien ook wel helpen. Ik kwam er uiteindelijk achter wat mij energie brengt en wat mijn energie opslurpt.

Naarmate ik daardoor weer meer energie begon te krijgen, kwam er een hele mooie opleiding op mijn pad: integraal leefstijl- en vitaliteitscoach, een post-hbo opleiding bij de MARK Academy. Daar ging mijn hart voor open. In deze opleiding zat alles wat mij al zo lang interesseerde:

Het creëren van een gezonde leefstijl en hoe kun je dat gebruiken om weer in balans te komen en je lekker in je vel te voelen? Het idee hebben dat je de hele wereld aan kunt, dat wilde ik gaan ontdekken.

En dat gevoel gun ik iedereen! Dus nu begeleid ik jou naar meer RUST en ENERGIE in jouw leven. 

Liefs, Djieuwke

Typisch Djieuwke

 • Ik heb zin in elke dag en kijk nooit naar het weerbericht, omdat ik er toch niets aan kan veranderen. Gevolg is wel dat ik regelmatig de verkeerde outfit uit de kast trek.
 
 • Ik vind humor en lachen heel belangrijk. ‘Wie met zichzelf kan lachen, is nooit belachelijk’. Dat is een spreuk van Seneca, romeins filosoof en deze is mij op het lijf geschreven. Heb soms enorme zelfpret. Humor geeft vaak lucht aan een situatie, het verbindt en relativeert enorm.
 
 • Ik ben een open boek, oprecht, vroeger een beetje verlegen en krijg pijn in mijn buik van ruzies of boze mensen of mensen die slecht over anderen praten.
 
 • Ik ben heel gastvrij, van mij mag iedereen mee eten thuis en ik vind het heel gezellig als vrienden of familie bij ons komen eten en ik er lekker de tijd voor heb om voor te bereiden. Maak ik er een leuk feestje van!
 • Ik ben nogal visueel ingesteld en kan enorm de slappe lach krijgen, wanneer ik met iemand ben die hetzelfde ‘ziet’. Heerlijk, tranen over m’n wangen!

En

Als ik iets heb geleerd dan is het wel dat het heel belangrijk is om je voornamelijk druk te maken over hoe lekker je zelf in je vel zit. Als je dat doet, volgt de rest.
Dan heb je vanzelf echt meer oog voor je omgeving, omdat je geen gedoe in je hoofd en lijf meer hebt.
Piekeren en malen dat levert me niets op en ik maak nu vaak mijn keuzes op basis van mijn intuïtie. Scheelt me veel gedoe en voelt enorm vrij. 
Door dit veel vaker toe te passen ben ik veel rustiger in mijn hoofd ėn lijf geworden en daardoor krijg ik ook meer energie.

Als je me beter zou kennen, dan zou je weten dat:

 • Ja, ik heb een Friese naam, maar ben geboren & getogen onder de rook van Rotterdam, woonde 10 jaar in Deventer en sinds 2003 in het mooie Twente met Rob en onze zoon en dochter.
 • Ik ben een behoorlijke snoepkont en lekkerbek. Hou van echt goeie drop en chocolade. Echter mijn vuistregel voor alles is de 80-20 regel. Dus zorg dat ik dat ik mezelf daarin een halt kan toeroepen en zorg dat die 80% andere voeding gezond voor me is. Daarom ben ik 80 % van de tijd vegetariër en eet ik sinds 6 jaar sowieso geen varkensvlees meer. Gewoon, omdat ik het súperzielig vind.
 • Ik ben een beetje een rommelkont. Daardoor mislukt de helft van mijn oogst in mijn moestuin elk jaar, echter over de andere helft ben ik dan steeds weer reuze verbaasd en levert me geluksmomentjes op.
 • Ik erg gevoelig ben voor bonuskorting, kan dan ook impulsief teveel houdbare ingrediënten kopen en daarna zie ik het nog 3 jaar lang in de voorraadkast staan.
 • Ik heb een jaar een vegetarische kook opleiding gevolgd en sindsdien heb ik een fetisj voor kookboeken met groenten. Vooral mijn kinderen vinden het nu wel genoeg.
 • Ik kijk geen journaals en talk-shows, omdat het me onrustig maakt als ik het wel doe.
 • Ik sport 3-4 x per week, wandel elke dag met mijn hond Olaf en doe dit ook vooral omdat ik van lekker eten houd. Zo blijf ik lekker fit.
 • Ik vind het mooiste wat er is, is lachen tot je in je broek plast!

Drink een kop thee met me en kijk of ik degene ben die jou kan begeleiden naar een fitter en gezonder lijf!

Wil jij een eerste stap naar een fitter hoofd én lijf zetten?

Vul bijgaand formulier in en dan neem ik contact met je op om kennis met je te maken.

Uiteraard ben je vrij om mij direct te bellen/appen/mailen, zie contactgegevens hieronder.

Kies je voor je gezondheid, kies je voor jezelf!